Cedr Syberyjski

wystawca
Nazywam się Arkadiusz Stańczyk. Przez 16 lat pracowałem w dużym koncernie, a od 5 lat jestem rolnikiem-spełniły się moje marzenia z dzieciństwa. Zamieniłem pantofelki i krawat na szpadel i kalosze, z dużego miasta wróciłem w rodzinne strony i oddaje się swojej pasji – uprawiam drzewa Cedru syberyjskiego.

Książki Władimira Megre „Dzwoniące Cedry Rosji”, były dla mnie główną inspiracją do zmian w moim życiu. Zainspirowany przekazem Anastazji, zmieniłem swoje życie i nadal poszukuję nowych rozwiązań w zgodzie z naturą i prawami Wszechświata. Informacje jakie zawierają te książki, tak mocno wpłynęły na moją świadomość, że zacząłem pisać wiersze. W 2012 roku wydałem tomik wierszy pt; „Dla Was to napisałem”, a w 2017 pt; „Miłowanie”. Od ponad 15 lat moją pasją i zarazem misją stała się uprawa pełnego energii i magii – Cedru Syberyjskiego.

Zobacz program 

Mamy do zaoferowania rękodzieło CANOLA- Olej Rzepakowy.
Od zasiania ziarna po cały proces tłoczenia dbaliśmy o nieskazitelność i zachowanie wszystkich dóbr jakie ziarno zawiera, rezygnując przy tym z jakiejkolwiek chemizacji, czy sztucznych, toksycznych dodatków.
W składzie znajdziemy 100% naturalnego oleju rzepakowego tłoczonego na zimno.
Bogaty on jest w wielonienasycone kwasy OMEGA-3, OMEGA-6 oraz jednonienasyconego kwasu OMEGA-9 i witaminy takie jak: A,E,K.
Zalecane spożywanie oleju:
– w czystej postaci- poprawia znacznie metabolizm, pracę jelit oraz wypróżnienie,
– jako dodatek do dań.
Wprowadzenie oleju na stałego do swojego jadłospisu spowoduje podniesienie odporności całego organizmu oraz oczyści krew ze złego cholesterolu.
Zastosowanie olej ten znajdzie również w:
– regeneracji włosów poprzez olejowanie ich-włosy staną się odpowiednio nawilżone, wygładzone, zregenerowane i nabiorą blasku,
-wzmocnieniu zębów i dziąseł poprzez płukanki,
-przyspieszeniu gojenia ran,
– nawilżeniu suchych i spękanych pięt, łokci oraz suchych i spierzchniętych ust.
 
Mąka jak dawniej z ziaren naturalnie uprawianych 🌾
W naszej ofercie mamy mąki żytnie z ziarna uprawianego w Naszym gospodarstwie.
 
Mąkę żytnią typ 500 polecamy:
– do pieczenia chleba,
– do pieczenia bułek,
– do naleśników,
– do niektórych wypieków. 
 
Mąkę żytnią typ 750 polecamy:
– do zakwasów na żur oraz chleb,
– jako dodatek do ciasta chlebowego oraz ciasta na bułki.
 
Mąka jak dawniej z ziaren naturalnie uprawianych 🌾
W naszej ofercie mamy mąki pszenne z ziarna uprawianego w Naszym gospodarstwie.
 
Mąkę pszenną typ 450 polecamy:
– do naleśników,
– wypieków, 
– pierogów,
– makaronów,
– chleb,
– bułki,
-ciasto na pizzę.
 
Mąkę pszenną typ 750 polecamy:
-makarony,
– naleśniki,
– chleb,
– bułki.